fbpx
TOOLBOX

Tal med en
Miljøekspert

Carsten Bøg
Afdelingschef
Jan Stormer
Miljøkonsulent
Jette Clausen Poulsen
Miljøkonsulent
Signe Fribo
ESG-rådgiver
Jonas Vinther Pedersen
Miljøkonsulent
Sacha Erhardtsen
ESG-rådgiver

Samfundet

Tryk med ansvar for samfundet

Du handler med ansvar for samfundet, når du køber tryksager produceret i Danmark, fordi danske trykkerier er arbejdspladser med ordnede arbejdsforhold.

Langt de fleste danske trykkerier er medlemmer af GRAKOM Arbejdsgivere, der har tegnet overenskomst med HK/Privat. Trykkerierne respekterer den danske model, og tager gennem overenskomsten ansvar for ordentlige løn- og arbejdsvilkår samt for uddannelse af nuværende og kommende medarbejdere. Samtidig arbejder medarbejderne under anstændige danske arbejdsmiljøregler.

Danske trykkerier tager socialt ansvar ved at tilslutte sig Det grafiske CSR-kodeks og derigennem tilslutter sig FN Global Compacts ti principper.

Det grafiske CSR-kodeks viser socialt ansvar

Danske grafiske virksomheder har gennem GRAKOM Arbejdsgivere sammen med HK/Privat sat rammerne for Det grafiske CSR-kodeks. Det tager udgangspunkt i FN Global Compacts ti principper om menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption.

CSR-kodekset afspejler helt unikt en fælles overordnet holdning og tilgang til grafiske virksomheders samfundsmæssige ansvar. Med kodekset er der en standard og en praksis for at handle ansvarligt. Kodekset er udformet, så det både afspejler arbejdstager og arbejdsgivers overordnede holdning og tilgang til grafiske virksomheders ansvar.

Det grafiske CSR-kodeks er også vigtigt for dig, der vil tage ansvar, når du køber tryksager. Det afspejler de krav, du med rimelighed kan stille til en leverandør af grafiske produkter.

Det skal du vide om tryksager og samfundsansvar

  • Det grafiske CSR-kodeks tager udgangspunkt i FN Global Compacts ti principper om menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption
  • Det grafiske CSR-kodeks omfatter hele den grafiske værdikæde fra prepress og grafisk design over trykning til færdiggørelse og distribution
  • Det grafiske CSR-kodeks er udformet, så det både afspejler arbejdstager og arbejdsgivers overordnede holdning og tilgang til grafiske virksomheders ansvar
  • Danske trykkerier tilbyder dansk overenskomstmæssig løn, ordentlige arbejdsvilkår og et anstændigt arbejdsmiljø for alle medarbejdere
  • Danske trykkerier har tegnet overenskomst med HK/Privat og respekterer den danske model
  • Danske trykkerier tager medansvar for uddannelse og efteruddannelse af medarbejderne

Hent faktaark

Vi tager ansvar hele vejen rundt

Danske trykkerier er en del af verdens grønneste grafiske branche. De arbejder under de høje miljøstandarder, vi har i Danmark, tager hensyn til klimaet og har respekt for naturressourcerne. Derudover tager de socialt ansvar.

Svanemærket. Det nordiske miljømærke stiller miljøkrav i verdensklasse

ClimateCalc. Den grafiske Klimaberegner dokumenterer og minimerer klimabelastningen


CSR-kodeks. Det grafiske CSR-kodeks følger FN Global Compacts 10 principper


Trykt i Danmark. 
Sikkerhed for dansk kvalitet og ansvarlighed i produktionen af tryksagen

FSC og PEFC. FSC- og PEFC-certificeringer er garant for papir fra ansvarlige skovbrug